Étrend-kiegészítők

Miben érzi jól magát egy protein por?

A mai világban az étrend-kiegészítőket egyre jobban keresik a fogyasztók. Fontos lett az egészséges életmód, egy edzés vagy tudatosan felépített fogyókúra igényli a táplálékkiegészítőket.

Ez a vevőkör nem csak arra figyel, hogy mit fogyaszt, hanem arra is, milyen csomagolásban kapja meg.

A tudatosabb fogyasztók is árérzékenyebbek, a nagyobb kiszerelésben kapható táplálékkiegészítőket szívesebben vásárolják, hiszen azok ára kedvezőbb.

Ebben az esetben azonban a csomagolástechnikai szempontok még inkább előtérbe kerülnek, hiszen a mellett, hogy védeni kell a terméket, és megfelelő nedvességzáró képességgel kell rendelkeznie, a visszazárhatóság is szempont, hiszen nem fog egy-két alkalommal elfogyni.

Fontos, hogy a szavatosság lejártáig a termék állaga ne változzon, ne tudjon nedvesedni, hiszen egy protein vagy vitamin por a nedvesség hatására kővé dermedne. A simítózárral ellátott csomagolások tehát egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az élelmiszeripari termékek piacán. Nem véletlen, hiszen a sok szempontból praktikus funkció nem csak egyszerűvé teszi a magában foglalt termék többszöri adagolását, hanem garantált prémium hatást is kölcsönöz a készítménynek és ezzel együtt a márkának. A legnépszerűbb forma a DOYPACK csomagolás, de sokan választják a párnatasakos megoldást. A csomagolás reklámértéke ebben az esetben is fontos, érdemes kihasználni a flexo vagy a kisebb szériás digitális nyomda adta lehetőség, ami lehetővé teszi, hogy a csomagolás külső részén grafikai megoldások segítség az eladást.

További csomagolástípusaink