Mibe kerüljön a tészta vagy a sajt?
Az élelmiszer-ipari csomagolásokkal kapcsolatban alakultak ki a legnagyobb elvárások, hiszen az emberi fogyasztásra alkalmas termékeket a lehető legnagyobb biztonsággal kell csomagolni – hogy a termék állaga, minősége ne sérüljön, illetve minél tovább megőrizze frissességét.
Fontos a csomagolóanyag, hogy az élelmiszer biztonságban legyen, de ha a fogyasztók élelemiszerpazarlókká válnak, akkor nem csupán a környezetre káros csomagolás, hanem maga az élelmiszer is szemétté válik, terhelve a Földet.
Ha a boltok polcain vagy a hűtőkamrákban állva minél több ideig maradhat, mert ezt a csomagolás támogatja, akkor ezzel hosszú távon mindenki nyerni fog, hiszen a legnagyobb környezeti ártalom nem csupán két gramm műanyagban keresendő, hanem egy kész szendvicsben, ami a szemetesben landol – annak előállítása is nagyon megterheli a Földet. Mindemellett a csomagolás fontossága ebben a szegmensben tényleg tetten érhető a változásokat is illetően. Fontos, hogy környezetkímélő alternatívákat is tudjunk kínálni a megrendelőinknek, erre a Sipospack Kft. mindig nagy hangsúlyt fektetett. Az is számít, hogy a termék mennyire adja el magát. A túlkínálat egyik rákfenéje, hogy a polcon többféle túró is látunk egyszerre, de vajon melyikért nyúl a vásárló? A termékeknek ki kell tűnnie a többiek közül, ráadásul a csomagolás marketing kommunikációs eszköz, amit ki kell használni. Cégünk a legmodernebb technikákat alkalmazza mind a nyomat nélküli, mind a nyomtatott csomagolás esetében. Nálunk választható a flexo vagy a kisebb szériás digitális nyomda adta lehetőség.