A csokoládé sem adja el önmagát
A legkeresettebb termékek közé tartoznak az édességipari élelmiszerek: a csokoládé és a cukorkák.
Mivel azonban ebben is túlkínálat van a piacon, sok múlik azon, milyen módon csomagolják be őket, ez mennyire tetszetős.
Technikailag a csokoládé csomagolása speciálisabb a többi élelmiszernél, mert itt a külső borításnál nagyon sokat számít, hogy a legjobb oxigénzáró képességűt alkalmazzák.
Ahhoz, hogy a csokoládé ne fehéredjen ki idő előtt, hogy tartsa a minőségét, a legtöbbször a száz százalékban alumíniumot tartalmazó csomagolás kerül a termékre.
A külső borításon érdemes igénybe venni a flexo nyomda adta lehetőségeket. A cukorkák csomagolása egyedi, mivel a szemenként csomagolásnál csavarástűrő fóliát kell alkalmazni, hogy a két végét össze lehessen csavarni. Egy torokfájásra gyógyíréként ható cukorka kincset érhet, de a megrendelő kívánsága érvényesül – a szemenkénti csomagolás mellett a gyűjtőcsomagolást is lehet kérni. A csomagolóanyagot tekercsben szállítjuk.