Miért népszerű a cellulóz alapú celofán a csomagolóiparban?

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Lebomló csomagolások Comments: 0

Miért népszerű a cellulóz alapú celofán a csomagolóiparban?

A celofán cellulóz alapanyagú, vékony, átlátszó (műanyagfóliához hasonló kinézetű) anyag. Szárazon nem engedi át a levegőt és a vízpárát. Kissé merev állagú, de nedvesen könnyen hajlítható anyag.

A celofánról általában

 

A celofán cellulóz alapanyagú, vékony, átlátszó (műanyagfóliához hasonló kinézetű) anyag.

Szárazon nem engedi át a levegőt és a vízpárát. Kissé merev állagú, de nedvesen könnyen hajlítható anyag.

A cellulóz alapú celofán, ami leginkább a műanyagfóliához hasonló kinézetű anyag, természetes alapú szálakból készül és lebomlása megegyezik a papíréval, tehát háztartási körülmények között is komposztálható és így lesz része a körforgásos gazdaságnak.

Celofán a SIPOSPACK kínálatában

A SIPOSPACK Kft. évtizedek óta a hazai csomagolóipar szereplője. Évi 4 000 tonna fóliát forgalmazunk nyomdák, csomagolóanyag gyártók, és nagyipari végfelhasználók részére.

Jóllehet számos csomagolóanyaggal dolgozunk, ebben a bejegyzésben összefoglaltuk az egyik legnépszerűbb alapanyagunk, a celofán tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit.

Vállalatunk ezt a fajta csomagolóanyagot egyaránt értékesíti nyomtatlanul ívről, tekercses vagy már nyomtatottan celofán tasak formában is, így ügyfeleinket pontos igényeinek és elvárásinak megfelelve tudjuk kiszolgálni.

Cégünk számára a cellulóz alapú celofánt a magas minőségű alapanyagokat forgalmazó és nagy múltú FUTAMURA vállalat szállítja, amely jelenleg is a komposztálható csomagolófóliák és a cellulóz alapú csomagolóanyagok egyik globális piacvezetője.

A celofán felhasználása a csomagolóiparban

A cellulóz alapú celofán felhasználása elsősorban az élelmiszeriparban jelentős, hisz nem engedi át a levegőt és a vízpárát. Nem véletlen, hogy pl. lekvárok befőzése esetén celofánt helyezünk a befőttes kupakok alá.

Az élelmiszeriparban számos népszerű terméket celofán csomagolással látnak el, ilyenek pl.

  • Csokoládé
  • Szendvics
  • Kürtőskalács
  • Pékáruk (pogácsa)

Azonban az élelmiszeripar mellett sok más termék csomagolására is alkalmas a cellulóz alapú celofán:

  • Képeslapok
  • Határidőnaplók
  • Ajándéktárgyak
  • Divatáruk, ruhák
  • Kozmetikai termékek
  • Virágok

Ha szeretnél további inspirációt nyerni ahhoz, hogy milyen csomagolást válassz termékednek, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 

 

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!