Letették a Sipospack Kft. új épületének alapkövét Sóskúton

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Élelmiszer-ipari csomagolás, Lebomló csomagolások, Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

Letették a Sipospack Kft. új épületének alapkövét Sóskúton

A csomagolástechnikával foglalkozó Sipospack Kft. 3000 négyzetméterrel bővíti sóskúti raktárát és gyártói sorát. Így a komplex beruházás eredményeként megkétszereződik a gyártócsarnok jelenlegi mérete.

Sipos Gyula, a Sipospack Kft. ügyvezető tulajdonosa az alapkőletétel során kiemelte, a mostani fejlesztés célja a termelés bővítése, a kapacitásnövelés, szem előtt tartva, hogy a cég mindezt környezetbarát módon tegye.

A projekt európai uniós támogatással, a Széchenyi Terv Plusz Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2022-00075 azonosító szám alatt.
– A „Zöld Nemzeti Bajnokok” program részesének lenni azt jelenti majd a hétköznapokban, hogy az új regranuláló gépek a gyártás során keletkezett saját hulladékot dolgozzák majd fel, ezekből ZIP simítózár fog készülni ZIP extruder gépekkel. Az energiát mindehhez a kibővített napelemes rendszer biztosítja majd. – mondta el Sipos Gyula az alapkőletételnél. – A cégem mindig is tekintettel volt a környezetvédelemre, már harminc éve zöld a Sipospack Kft. logója.

Alapkőletétel Sóskúton a Sipospack Kft-nél
König Ferenc polgármester egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sipospack Kft. olyan cég Sóskúton, amely mindig a jövőbe tekint, magas minőséget gazdaságosan és hosszú távon tud előállítani.

Milyen a cég jövőképe?

Sipos Balázs, marketingvezető tulajdonos bemutatta, hogy mit tartalmaz az alapkőbe rejtett időkapszula, amely egyszerre jelképezi a jelent és a jövőt. A kapszulába kerültek többek között a cég élelmiszeriparnak gyártott legnépszerűbb csomagolásai is.


– Ezek közül a Sipos Doyppack, amelyre különösen büszkék vagyunk, hiszen ez a talpas csomagolás egynemű anyagból, polipropilénből készül, így teljes egészében újrahasznosítható. – indokolta a választást Sipos Balázs. –  Ráadásul már elérhető rosegold színben is. Az egynemű termékeink előállításával támogatjuk a csomagolóanyagok körforgásba terelését, reciklálhatóságát, ezzel is csökkentve a környezet terhelését és az élelmiszerpazarlást. Illetve a kapszulába tettük a Sipos Papert, amely száz százalékban papírcsomagolás, ún. szűz rostpépből készül, hővel hegeszthető – oxigén és ásványiolaj-záró képessége van. Ennek köszönhetően lehetséges elsődleges csomagolásra használni, mivel a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek is megfelel. Kiváló tulajdonságai miatt ugyanúgy viselkedik a gyártósoron, mint más anyagok. Jól nyomtatható – akár flexo, akár kisebb szériában digitális nyomdával, mérete alakítható. Szerkezete stabil, nem reped, nem szakad, flexibilis, könnyen hajlik, rugalmas.

A kapszulába került még gyerekrajz a cégről, amit a család óvodás korú unokája készített az alkalomra, és egy AI – mestersége intelligencia által elképzelt rajz: hogyan fog kinézni a cég telephelye 2050-ben? A vízió szerint drónokkal és robotokkal megtámogatva.
Az új raktár átadásának tervezett időpontja 2024. nyara.

A nyitóképen balról jobbra: Nizsaloczki Ferenc műszaki vezető, Sipos Balázs marketingvezető, tulajdonos; Sipos Gyula ügyvezető tulajdonos, König Ferenc Sóskút polgármestere.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!