Új a kínálatban: száz százalékban papír csomagolás!

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Élelmiszer-ipari csomagolás, Hírek, Lebomló csomagolások, Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

Új a kínálatban: száz százalékban papír csomagolás!

A legfontosabb elvárásokat elégíti ki az új csomagolás a Sipospack Kft-nél. A természetes anyagból előállított papírból készülő csomagolás környezetbarát és újrahasznosítható, ugyanakkor hőre hegeszthető, tehát minden elvárásnak megfelel.

Magyarország Uniós vállalása 2025. december 31-ig, hogy a hulladékként összegyűjtött csomagolás legalább 65 tömegszázalékát kell újra feldolgozni a következő célszámok elérésével: a műanyag csomagolás 50%-át, a fém 70%-át, az üveg 70%-át a papír és karton esetén pedig a 75%-át kell újrahasznosítani.  A Sipospack Kft. mindig is törekedett arra, hogy az elvárásoknak megfeleljen, de nem a jövőben, hanem már a jelenben, így a mai tendenciáknak megfelelően a papírcsomagolást is a legmodernebb módon alkalmazza. Még akkor is, ha tudja, hogy a papír nem fogja teljes mértékben kiszorítani a piacról a műanyagot, de bizonyos termékek esetében, legyen szó száraz- vagy édességipari termékekről, erre lesz szükség.

Az újrahasznosítható Sipos paper

Azok, akik környezetebarát csomagolást választanak, támogatják azt, hogy csökkenjen a fogyasztással járó környezeti terhelés. Ezek a csomagolások ugyanis nem szemetet jelentenek, hanem hulladékot, ráadásul újrahasznosíthatóak, vagy rosszabb esetben a természetet kímélve lebomlanak. A Sipospack Kft-nek mindig is fontos volt, hogy ezeket a szempontokat szem előtt tartsa, így a portfólión belül új termékkel állt elő: a száz százalékban papír csomagolással, a „Sipos paper”-rel.

Milyen tulajdonságokkal bír?

Az ún. hegedő papír, ami a cég portfóliójában  „Sipos paper” márkanév alatt található – szűz rostpépből készül, hővel hegeszthető – oxigén és ásványiolaj-záró képessége van. Ennek köszönhetően lehetséges elsődleges csomagolásra használni, mivel a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek is megfelel. Kiváló tulajdonságai miatt ugyanúgy viselkedik a gyártósoron, mint más anyagok. Jól nyomtatható – akár flexo, akár kisebb szériában digitális nyomdával, mérete alakítható. Szerkezete stabil, nem reped, nem szakad, flexibilis, könnyen hajlik, rugalmas. Optikai fehérítőt nem tartalmaz.

Az élelmiszerek biztonságos csomagolása

Számos termék kívánja meg, hogy csomagolást kapjon, de kétségkívül az egyik legfontosabb terület az élelmiszeripar, ahol ráadásul az élelmiszerbiztonság elsődleges szempont. A csomagolóanyagokkal szembeni elvárások itt a legmagasabbak. Az általános eljárási módokban a papírnak eddig még kisebb szerep jutott, mint a műanyagnak. A száz százalékban papír csomagolás ideális elsődleges vagy másodlagos csomagolóanyagnak, a Sipospack Kft. elsősorban élelmiszerekhez ajánlja.

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!