Hogyan készül a Mikulás zacskó?

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Digitális nyomtatás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Flexo nyomtatás, Lebomló csomagolások, Tasak gyártás Comments: 0

Hogyan készül a Mikulás zacskó?

Sok kis csizmába kerül Mikulás zacskó december 6-án, abba pedig mindenféle finomság. Vajon hol, miből és hogyan gyártják ezeket a tasakokat? Eláruljuk!

A Sipospack Kft. már az 1990-es évek óta gyárt Mikulás tasakokat, a grafika ismerős lehet, mert azóta sem változott. Maga Sipos Gyula, a tulajdonos tervezte: a fehér szakállas aranycsizmában lépeget a hóban, kezében fenyőfa, zsákjában ajándékok. A tasak tetején csak apró fehér és csillagok láthatóak, így a benne lévő ajándékok közül többnek sejlik is a formája, színe.

A piac már jól ismeri, és időben rendel is belőle. Talán kevésbé köztudott azonban, pedig a cégnek nagyon fontos szempontja, hogy a csomagolás egynemű anyagból, polipropilénből készüljön, hiszen ez újrahasznosítható.

A nyomtatásban rejlő lehetőségek

A zacskóra a minta nyomtatással kerül rá, a megrendelők kétféle technikai megoldásból is választhatnak. A flexó nyomtatás előnye, hogy nagy tételben, kedvezőbb áron kínálja a cég, míg a digitális nyomtatásban az a jó, hogy kis mennyiségben is megrendelhető, vagy a minta bizonyos darabszám fölött szabadon megváltoztatható.

Mikulás zacskót ugyanis lehet rendelni a cégtől, akár hozott vagy terveztetett grafikával.

Ez már az ötödik év

A Sipospack Kft. minden évben készül az ünnepre, idén már ötödik alkalommal szervezett Mikulás fotózást. Az elkészült zacskót finomságokkal töltik meg, és a Mikulás ajándékot egy ismert modell tartja a kezében.

S hogy mi kötődik még a Mikulás ünnephez? Természetesen a csokoládéfigurák is!

Csokimikulások

Ezek csomagolását is megvalósítja a cég, színesben nyomtatott vékony alufóliával. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a terméket a csomagolás is eladja, ha az tetszetős a vásárlónak! A digitális nyomtatás korában lehetetlen nincs, a megrendelő egyéni elképzelései is megvalósulhatnak.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!