Sipos Doypack csomagolás Afrikában

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Csomagolástervezés, Digitális nyomtatás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Hírek Comments: 0

Sipos Doypack csomagolás Afrikában

Szelepes kávé csomagolást kértek a Sipospack Kft-től, egyedi dizájnnal – exportra. A kávé csomagolása ugyanis Afrikába készült. Milyen csomagolási tulajdonságok lettek fontosak a megrendelőnek? Cikkünkből kiderül.

A kávé az egyik legérzékenyebb élelmiszer, épp ezért speciális csomagolásra van szükség a tárolásához. Fontos, hogy a csomag aromazáró tulajdonsággal bírjon, védje a kávét a fénytől, a nedvességtől. Ugyanakkor könnyen lehessen kinyitni, de akár vissza is lehessen zárni.

Amikor a megrendelő speciális, dizájnban különleges csomagolási igényekkel kereste meg a Sipospack Kft-t, rögtön a Doypack csomagolás került szóba. Ezen kívül azonban fontos szempont volt, hogy a tasak Sipos easyopen™ funkcióval legyen ellátva, azaz egy mozdulattal nyitható legyen, olló nélkül.

Ez egy kényelmi megoldás is egyben a felhasználóknak, a tasak perforált része könnyedén nyitható és visszazárható.

Mutatós grafikai elemek

A csomagolásokat nem csak a technikai rész, hanem az egyedi dizájn is megkülönbözteti. Épp ezért nagyon fontos, hogy a termék milyen „ruhát” kap, milyen grafikai elemek, üzenet, betűtípus hívja fel a vásárló figyelmét.

A képzeletnek semmi sem szab határt, a cég digitális nyomdája széles színkínálattal, akár kisebb szériában, egyedi, változó grafikával tudja az ügyfelek vizuális kívánságait gazdaságosan kihasználni. A HP Indigó 20000 nyomtatóval nincs olyan grafikai elem, színkombináció, amit ne kérhetne a megrendelő.

Egyedi textúra, művészi kivitelezés

A végső dizájnt végül a megrendelő és a cég együtt alakította ki, a végeredmény pedig egy művészi értékkel bíró vizualitás lett, amely biztosan felkelti a vásárlók kíváncsiságát. Sőt, nem a szekrény mélyére kerül majd a kávé, hanem látható helyre, mert esztétikai értékkel bír.

A csomagolás sokszínűsége ugyanakkor azt eredményezte, hogy ez a fajta anyaghasználat nem újrahasznosítható, mert nem egynemű anyagból készült. Cserébe fémesen csillogó, egyedi textúrájú.

Nem kell viszont felcimkézni, minden fontos információ nyomtatással kerül az anyagra, mindkét oldalára.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!