Melyik a trendi csomagolás? A fényes vagy a matt?

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Csomagolástervezés, Digitális nyomtatás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Hírek Comments: 0

Melyik a trendi csomagolás? A fényes vagy a matt?

A csomagolástervezés világában az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy az adott terméket fényes vagy matt csomagolásban kínálják a fogyasztóknak. Nem véletlenül, a csomagolás nagyon fontos marketing erővel bír.

Ahogy a divatban, úgy a csomagolás területén is folyamatosan változnak az irányzatok, ami ma népszerű, az holnap már a múlté lehet. Ebben a blogbejegyzésben azt próbáljuk megvizsgálni, hogy a matt vagy a fényes csomagolás a domináns napjainkban.

Akik a fényeset választják

A fényes csomagolás vonzereje, hogy már messziről megragadja a figyelmet. A fényes csomagolás így ragyogásával a figyelemfelkeltés eszköze. A fényesen csillogó felületek magukhoz vonzzák a tekintetet, így tökéletes választás lehetnek azok számára, akik szeretnék, ha termékük kiemelkedne a polcokról. Ráadásul a fényes csomagolás a modernitást és az innovációt is sugallhatja, ami különösen hasznos lehet a technológiai termékek és a fiatalabb célközönséget megcélzó márkák esetében.

Az innovatív anyagok és technológiák lehetővé teszik a márkák számára, hogy környezetbarát csomagolási megoldásokat alkalmazzanak anélkül, hogy feláldoznák a stílust vagy a design minőségét. A talpas csomagolás egynemű anyagból, polipropilénből készül, így teljes egészében újrahasznosítható. A cég az egynemű termékeik előállításával támogatja a csomagolóanyagok körforgásba terelését, reciklálhatóságát. Ezzel is csökkentve a környezet terhelését és az élelmiszerpazarlást.

Akik a mattra szavaznak

A matt csomagolás hívei gyakran az elegancia és a finomság mellett érvelnek. A matt felület kevésbé tükrözi a fényt, ami egy lágyabb, visszafogottabb megjelenést kölcsönöz a termékeknek. Ez különösen jól működik a prémium kategóriánál, ahol a cél a luxus és az exkluzivitás sugárzása. A Sipospack Kft. megrendelői akár különleges színekben is gondolkodhatnak, az ezüst vagy népszerű rose gold is választható, ráadásul újrafelhasználható formában, DoyPPack kivitelben. A matt csomagolás gyakran társul a természetességhez és az ökológiai tudatossághoz is, ami a fenntarthatóságra törekvő márkák számára teszi vonzóvá. Annak ellenére, hogy a trendek folyamatosan változnak, egyértelmű, hogy mind a matt, mind a fényes csomagolásnak megvan a maga helye a piacon. A választás gyakran a márkaimázshoz, a termékkategóriához és a célközönség preferenciáihoz kapcsolódik. A kulcs a kiegyensúlyozásban rejlik; a csomagolásnak nemcsak trendinek, hanem funkcionálisnak és a márkakommunikációval összhangban állónak is kell lennie.

Fenntarthatóság és innováció

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb trendje, és e tekintetben mind a matt, mind a fényes csomagolás tervezhető úgy, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon. Az innovatív anyagok és technológiák lehetővé teszik a márkák számára, hogy környezetbarát csomagolási megoldásokat alkalmazzanak anélkül, hogy feláldoznák a stílust vagy a design minőségét. Ráadásul mindkét csomagolási forma nyomtatható, amivel további egyediséget tudunk biztosítani.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!