Louis Doyennek köszönhetjük a Doypack csomagolást

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Édességipari élelmiszer csomagolás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Tasak gyártás Comments: 0

Louis Doyennek köszönhetjük a Doypack csomagolást

Lehet átlátszó vagy aranyszínű, netán bronzosan csillogó. Nyomtatható flexo eljárással vagy egyedi mintával digitális nyomdában. Az egyik legnépszerűbb csomagolási forma: a Doypack, de vajon kinek az ötlete volt?

 

A Doypack csomagolást leginkább élelmiszereknek választják, ez lehet müzli, kávé, tea, snack… Valójában nagyon sok termék, amelynek szüksége van a biztonságos tárolásra, hogy a fénytől vagy a levegőtől, nedvességtől védve legyen. Kinek köszönhetjük a Doypackot? A terméket az 1960-as években a francia Louis Doyen fejlesztette ki. A legnépszerűbb tulajdonsága a Doypack csomagolásnak, hogy megáll a lábán, nem dől el. Hogy miért? Olyan speciális kialakítással rendelkezik, amely a csomagolás alján egy talprészt képez.

Könnyen nyitható, és visszazárható

A Doypack csomagolás másik fontos jellemzője, hogy zipzáras, simítózárral rendelkezik, így ha a teljes beltartalmat nem használjuk fel egyszerre, légmentesen visszazárható.

Mi az alapanyaga?

A Doypack csomagolás különböző fóliákból jön létre. Ezeket az úgynevezett összekasírozási eljárással társítják össze. Az alapanyaga zömmel műanyag fólia, de lehetnek alumínium, ma már több esetben papír. A választásban az segít, hogy milyen élelmiszert vagy terméket szeretnénk benne elhelyezni. Az eljárás során lehet két- vagy akár háromrétegű kialakítása is. A Sipospack Kft. gyártása során egészen speciálisakat is alkot, például az egynemű polipropilént, amelynek a legnagyobb előnye, hogy teljes mértékig újrahasznosítható, környezetbarát.

Screenshot

+ 1 extra

A Doypack tasakokat el lehet látni az ún. Sipos easyopen™ funkcióval, ez teszi lehetővé, hogy olló nélkül, egy mozdulattal ki tudja nyitni a felhasználó. Ez a kényelmi megoldás nagyon népszerű, egyre többen keresik a csomagolásokon.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!