Így készül a doypack csomagolás

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Állateledel csomagolás, Csomagolástervezés, Digitális nyomtatás, Dohány termék csomagolás, Hírek, Tasak gyártás Comments: 0

Így készül a doypack csomagolás

Az egyik legnépszerűbb csomagolási forma a talpas tasak. Ez a sík fóliával szemben szó szerint „megáll a lábán” – nem dől fel az asztalon nyitás után, használat közben is stabilan áll. Hogyan készül? Bemutatjuk a Sipospack sóskúti üzemében a legújabb büszkeségünket, a doypack Hudson-Sharp ares 400 gépet!

Ahhoz, hogy doypack – azaz talpas csomagolásba kerüljön egy termék, igazán nagy terű csarnokra van szükség, ugyanis a csomagológép, amire szükség lesz, 16 méter hosszú.

A gép működését akkor a legegyszerűbb megérteni, ha működési folyamatokat részekre bontjuk. A folyamat azzal kezdődik, hogy a tekercselt sík fóliát felfűztük a gépre. Ezt a fóliát korábban egy másik gépben, az adott termék logójával és egyéb információkkal már elláttuk, rányomtattunk flexó vagy digitális (HP INDIGO 20000) nyomdai gépünkön. Illetve ezt a fóliát lamináltuk, vagyis a különböző szerkezetű fóliákat egymáshoz ragasztottuk. Az ún. szendvics szerkezetről korábban már láthattatok filmet a SiposTv-n. A fólia ezután hasító gépre kerül, ahol egyben lézer perforált csíkkal látjuk el. Ez segíti elő a könnyebb bontást, amikor a felhasználó kezébe kerül a tasak. A fólia a Hudson-Sharp ares 400 gépben úgy megy végig, hogy az egyik oldalán a tasak hátoldalát láthatjuk, például a talpredőt, ez nyílik szét akkor, amikor az adott termék belekerül.

A másik részen pedig a tasak első része látható, a termék nevével. A fólia körbe megy, miközben megtörténik a doypack lyukasztás – a simítózáras doypack tasaknak ez jellegzetessége. Ezután a gép ékalakban félbehajtja a fóliát, így rajzolódik ki az előoldal, miközben mögé hajtja a hátoldalt. A csoda a gép középső részében történik! Ekkor az első és hátsó oldal közé bekerül a „zip”, azaz a simítózár, ami a ki- és visszacsomagolást majd lehetővé teszi. A talp maga lehet íves, negyvenötfokos, alsó hegesztéses vagy anélküli, ahogy a megrendelő szeretné. A tasak itt már a végleges formáját mutatja.

Az utolsó szakaszban kerülhet a tasakra euró fül, ez a kialakítás teszi lehetővé, hogy a tasakot akár felakasztva tároljuk. Ebből sem csak egyfajta van: lehet lyukasztott vagy eurofüles. Az is opcionális, de a végén történik meg a tasakkal, hogy milyen legyen a széle, akár mind a négy lehet lekerekített.

Minek ide olló?

A Sipospack Kft. a doypack csomagokat tépéskönnyítő füllel is ellátja. Míg más tasakoknál egy olló ikon mutatja, hogy hol vágjuk fel, hogy a visszazárhatóság funkcionáljon, ennél a megoldásnál egy perforált lézermetszés fogja ezt megoldani, aminek a mentén csak el kell tépni a csomagolást. Kipróbálnád? Keresd meg a csomagoláson a tépéskönnyítőt, és annak mentén egy mozdulattal nyisd fel!

Nincs miért aggódni, a talpas csomagolás tartalma nem fog kiszóródni, hiszen megáll a saját lábán!

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!