Miért jó a 100% polipropilén Doyppack csomagolás?

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Digitális nyomtatás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

Miért jó a 100% polipropilén Doyppack csomagolás?

„Kerüljük a műanyagokat, csomagoljunk inkább papírba!”– alapvetően ez a mai elvárás a csomagolástechnika terén. Erre azonban nem mindig van lehetőség. Elég, ha azokra az élelmiszerekre gondolunk, amelyek szabadon hagyva, vagy papírba csomagolva gyorsan kiszáradnak, netán megavasodnak. Milyen megoldás jöhet ilyenkor szóba?

Fogyasztói társadalmunk elvárásai abban is megmutatkoznak, hogy szeretnénk, ha a boltban vásárolt áru sokáig friss maradna, az élelmiszerek eltarthatóságának határidejét egyre jobban kitoljuk. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen csomagolásmódot választunk, mert ez teszi lehetővé, hogy a vásárlói elvárásoknak megfeleljenek a cégek. A papír népszerűségét azonban csökkenti, hogy nem minden esetben alkalmas arra, hogy az élelmiszerek minőségét hosszan megőrizze, ezért sok esetben más megoldást kell választani. Ám ilyenkor is meg kell maradnia a népegészségügyi elvárásoknak és a környezetvédelem sem szorulhat háttérbe. Mi lesz a jó megoldás?

Úgy néz ki, mintha papír lenne…

A boltok polcain egyre többször tűnik fel a talpas kivitelű, papírnak kinéző, zárható csomagolás. Ha azonban alaposabban szemügyre vesszük, kiderül, hogy ez a csomag kívül papír, belül alumínium, középen pedig műanyag. Ezzel az a gond, hogy mivel nem egynemű csomagolásról van szó, az újrahasznosítása nem lehetséges vagy nagyon bonyolult. A Sipospack Kft. épp ezért azon dolgozott az utóbbi időben, hogy olyan csomagolási alternatívát ajánljon a megrendelőinek, amely bár nem papírból készülnek, megfelelnek a környezetvédelmi elvárásoknak. Bár látszatra hasonlít a papírra, és kívülről ez is úgy néz ki, mintha papír lenne, mégsem az. A Sipospack Kft. által kínál Doyppack kraft egy anyagból készült, a PP-polipropilén anyagból, s mivel egynemű, maximálisan újrahasznosítható! Az egynemű termékeink előállításával támogatjuk a csomagolóanyagok körforgásba terelését, reciklálhatóságát. Ezzel is csökkentve a környezetünk terhelését, illetve ökológiai lábnyomunkat. Ez a csomagolás ugyanakkor magas gázzáró és erős aromazáró képességgel rendelkezik, ugyanakkor klórmentes.

Beige wooden planks with blurred natural background

Kerüljük a címkézést, ha lehet!

A nagy szériás fólianyomtatáson túl adott a lehetőség, hogy kis szériában, de gazdaságosan nyomtassunk. A csomagolások designja, a rajta lévő információk nagyon fontosak, ezért nem mindegy, hogy milyen megoldással és milyen költségen oldjuk meg ezt kérdést. A címkézés két dolog miatt hátrányosabb: egyrészt külön művelet felvinni a külső részre, ami plusz idő, másrészt újabb anyagtípus kerül a csomagolásra, ami tovább bonyolítja vagy lehetetlenné teszi az újrahasznosítást. A digitális nyomdatechnológia biztosítani tudja a különböző grafikai elemeket, a széles spektrumú színvilágot. A Sipospack Kft. a HP Indigo nyomtatóval és saját grafikussal segíti a különböző tervek megvalósulását.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!