Így védjük a környezetet a SIPOSPACK-nál

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

Így védjük a környezetet a SIPOSPACK-nál

A SIPOS TV legújabb videójában megmutattuk nektek, milyen csomagolási szokások jellemzik az amerikai szuperboltok termékeit. Az Egyesült Államokban túlnyomó többségben találunk többszörösen becsomagolt termékeket, mely praktika jóllehet, megfelelően védi az árucikket a külső behatásoktól, környezetvédelmi szempontból mégis megkérdőjelezhető az efféle „túlcsomagolás” fontossága.

Az európai uniós és magyar jogszabályok ennél jóval kevésbé megengedőek a termékforgalmazókkal, hisz nálunk több szigorú szabály mérsékli azt, hogy a csomagolás mekkora hatással lehet a környezetünkre. De!

„A SIPOSPACK-nál nem csak egy betartandó szabály a környezetvédelem, hanem küldetésünk szerves része az.”

Mégis, mit jelent ez? Milyen irányelveket követ vállalatunk annak érdekében, hogy megfelelően óvja a környezetet és csökkentse a felgyülemlő hulladék mértékét?

#1 Túlcsomagolás mellőzése

Vállalatunknál fontosnak tartjuk, hogy úgy tervezzük meg egy termék csomagolását, hogy annak környezetvédelmi lábnyoma a lehető legkisebb legyen. Mindig olyan alapanyagokkal dolgozunk, melyek minősége egyértelműen lehetővé teszik, hogy mellőzhessük a dupla vagy tripla csomagolások használatát.

#2 Ha már műanyag, legyen (újra)hasznosítható

A műanyag szó hallatán sokan viszolyognak. Holott a legfenntarthatóbb anyagok közé sorolható anyagról van szó. Amíg számos természetes anyag (pl. fa, fémek) pótolhatatlan mértékben kerülnek felhasználásra, a megfelelő műanyagok (pl. az általunk forgalmazott anyagok), 1) számos alkalommal újrahasznosíthatók, 2) valamilyen formában újra felhasználhatók 3) vagy iparilag komposztálhatók, azaz lebontható állapotba hozhatók.

#3 Lehetőleg legyen egynemű

A szelektív hulladékgyűjtés során kulcsfontosságú, hogy olyan hulladék kerüljön a szemetesbe, amely a lehető legkönnyebben szétválogatható. Az egynemű alapanyagok használatával lehetővé tesszük a hulladék feldolgozóknak azt, hogy a felhasznált anyag minél gyorsabban és egyszerűbben kerüljön vissza a körforgásába.

SIPOSPACK-nál nap mint nap foglalkozunk újrahasznosítható csomagolóanyagokkal, és számos tanulmány ismeretében alkalmazzuk a körforgásos gazdaság számára ideális megoldásokat, így a legtöbb termék számára tudunk ajánlani ideális csomagolóanyagot és csomagolást.

*

Ha szeretnél inspirációt nyerni ahhoz, hogy milyen csomagolást válassz termékednek, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!