A PET (poliészter) műanyag jellemzői és előfordulása az élelmiszeriparban

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Alapanyag forgalmazás Comments: 0

A PET (poliészter) műanyag jellemzői és előfordulása az élelmiszeriparban

Folytatjuk videó-sorozatunkat, amiben sorra vesszük és bemutatjuk a legnépszerűbb csomagolóipari fóliákat. A SIPOS TV videóiból megtudhatjuk, milyen fontos tulajdonságokkal rendelkeznek az élelmiszeriparban gyakran előforduló anyagok, így a termékforgalmazók könnyen megtalálhatják a termékük számára megfelelő csomagolást.

Legújabb videónkban a PET (poliészter) műanyag jellemzőit és az élelmiszeriparban való előfordulását mutatjuk be.

Egy korábbi írásunkban bemutattuk a PP műanyag tulajdonságait és a PP fólia alkalmazását az élelmiszeriparban. >>

A PET (poliészter) tulajdonságai

A poliészter (PET) jó elektromos- és hőszigetelő képességekkel rendelkező műanyag. Felhasználása igen sokrétű, annyira, hogy az élelmiszeripari csomagolások egy része is ebből az anyagból készül.

Gyakran eredeti formájában – kristálytiszta, átlátszó fóliaként kerül felhasználásra, de fémgőzölés segítségével metalizált formában is elérhető.

A poliészter egy hőre keményedő műanyag, ezért más műanyagokkal szemben (pl. PP) sokkal nehezebben olvad meg, ezért biztonságos csomagolóanyagnak számít a piacon.

Egészen vékony, 12 mikron vastagságú vagy akár ennél vékonyabb kivitelben is elkészíthető, de a vastagabb PET palackok is poliészterből készülnek.

Nem véletlen, hisz a poliészter egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívüli gázzáró képességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően képesek a PET palackok hosszú ideig a szénvasas buborékokat magunkba zárva tartani.

A SIPOSPACK-nál készleten

SIPOSPACK vállalatunkál raktárkészletről elérhető és rendelhető egyaránt átlátszó és metalizált poliészter fólia.

A környezetvédelem jegyében

SIPOSPACK-nál nap mint nap foglalkozunk újrahasznosítható csomagolóanyagokkal, és számos tanulmány ismeretében alkalmazzuk a körforgásos gazdaság számára ideális megoldásokat, így a legtöbb termék számára tudunk ajánlani ideális csomagolóanyagot és csomagolást.

*

Ha szeretnél inspirációt nyerni ahhoz, hogy milyen csomagolást válassz termékednek, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!