A Ceres Csigusz története

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Élelmiszer-ipari csomagolás, Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

A Ceres Csigusz története

A csomagolástechnikában nincs lehetetlen, annak sincs akadálya, hogy a terméken egy képregény jelenjen meg, és a vásárlók extra élményben részesüljenek. A Ceres Csigusz csomagolását figyelmesen megnézve: Csigusz professzor kalandjaival ismerkedhetnek meg.

Nem újdonság a piaci résztvevőknek, hogy a csomagolással szembeni elvárások egyre csak nőnek. Főleg, ha élelmiszerről van szó. A csomagolás óvja az árut, legyen lehetőleg környezetbarát, újrahasznosítható, a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is feleljen meg. Ha zöld energiával készül el, még nagyobb a vonzereje. E mellett fontos szerepet kap az esztétikai és reklámtényező is: a vásárló figyeljen rá fel a boltban, tegye a kosarába, és jegyezze meg lehetőleg azt a márkát, ami szerepel rajta. Több elemző is felhívta már rá a figyelmet, hogy olyan információdömpingben élünk, hogy a lényeglátás szinte már művészet. A csomagolástechnikában is szükség van az új innovációra és az ötletekre. A Sipospack Kft. ezúttal a Ceres Zrt-vel együttműködve a Csiguszoknak egy képregényes csomagolást talált ki a Sirha kiállításra.

Négy termék, három íz

A Ceres Csigusznak négyféle csomagolás készült, mind a négyen más történetrészlet látható, így az érdeklődő bármelyiket is viszi haza, kíváncsi lesz a folytatásra. Három ízből is választhat a vásárló: a klasszikus kakaós, az édes-savanykás szilvás, és sósabb ízvilágú pizzás.  A csomagolás anyaga polipropilén, egynemű anyag, így könnyen újrahasznosítható. Az egynemű termékeink előállításával támogatjuk a csomagolóanyagok körforgásba terelését, reciklálhatóságát. Ezzel is csökkentve a környezetünk terhelését, illetve ökológiai lábnyomunkat. Ez a csomagolás ugyanakkor magas gázzáró és erős aromazáró képességgel rendelkezik, ugyanakkor klórmentes.

A digitális nyomtatás tette lehetővé az egyéni grafikát és a széles spektrumú színvilágot. A Sipospack Kft. a HP Indigo nyomdával és saját grafikussal segíti a különböző tervek megvalósulását. A Csiguszok esetében pdf-ből dolgozott a grafikus, a megvalósításnál semmilyen korlát nem akadályozta a munkát. Sőt! Még egy QR kód is rákerült a termékre, amelyet beolvasva további információkhoz juthat a vásárló.

Természetesség és ökológiai tudatosság

A Ceres Csigusz esetében a matt kivitelre esett a választás. A matt felület kevésbé tükrözi a fényt, ami egy lágyabb, visszafogottabb megjelenést kölcsönöz a termékeknek. Ez különösen jól működik a prémium kategóriánál, ahol a cél a luxus és az exkluzivitás sugárzása. A matt csomagolás gyakran társul a természetességhez és az ökológiai tudatossághoz is, ami a fenntarthatóságra törekvő márkák számára teszi vonzóvá.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!