Wizzair csoki – ez is Sipospack csomagolású!

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Csomagolástervezés, Digitális nyomtatás, Édességipari élelmiszer csomagolás, Hírek, Snack csomagolás Comments: 0

Wizzair csoki – ez is Sipospack csomagolású!

A különböző repülőgépjáratokon különféle ételeket kínálnak, sokszor saját logós csomagolásban, ezek reklámértéke igen nagy. Az egyik legnépszerűbb termék a snack falatok mellett a csokoládé. A Wizzair gépen az ismert lila designba öltöztetett csoki nem csak finom, hanem különleges is, méghozzá azért, mert ezt is a Sipospack Kft. gyártja.

 

A digitális nyomtatási technológiák új lehetőségeket biztosítanak a csomagolás világában, az egyedi megjelenés nagyon fontossá vált. A Sipospack Kft. nyomdatechnológiája a legnagyobb kihívásoknak is megfelel: a HP Indigo nyomtatóval nincs olyan grafikai elem vagy szín, amit ne kérhetne a megrendelő.

A cég életében nagy mérföldkő volt ennek a gépnek a gyártási sorba való illesztése, és az innováció sikereit jól mutatja, hogy nemrég hajlékonyfalú csomagolóanyag kategóriában HP Inkspiration Awards-díjat kapott.

Hogyan készül a Wizzair csoki csomagolása?

A digitális nyomtatóba egy újrahasznosítható polipropilén fólia kerül, hiszen a környezetvédelem fontos szempont a Sipospack Kft-nek. Nyomtatás előtt átlátszó, míg a HP Indigó digitális nyomtatóból kikerülve már jellegzetes lila színű, a megfelelő felirattal, logóval. Ahhoz, hogy a festék a fóliára tapadjon, először előkezelik a nyomtató első részében. Az előkezelt fólia kerül a nyomóműbe, ami hasonlít egy régi repülő csillagmotorjára, mondhatjuk, hogy bonyolult szerkezetű. Itt kapja meg a fólia a kívánt színt, esetünkben a Wizzairlilát.

Amikor ez megtörtént, a fólia kijön a nyomdagépből, és ekkor újra feltekerik, így lesz a megrendelőnek elszállítva. Mindez másodpercek alatt végbemegy. De előtte még a laminálás következik, ahol a fólia kétrétegű szendvics szerkezetűre változik. Ez azért is fontos, hogy a festék ne érintkezzen a csokoládéval. Apropó csokoládé: ez a Szerencsi Bonbon Kft. terméke.

Míg egy hagyományos gépnél szükség van előzetes tervekre, klisékre, addig a digitális technológia jóval egyszerűbb: csak egy tervre van szükség, pdf formájában. A megrendelőnek elég a mintát e-mailban vagy szerverre feltöltve eljuttatni a nyomdába, ahol a grafikusunk átnézi, majd a géphez rendeli. És már mehet is nyomtatás!

Ha valaki a jövőben Wizzair géppel utazik, és megkóstolja a csokoládét, gondoljon a Sipospack KFt-re, hiszen a csomagolás itt készül Magyarországon, Sóskúton!


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!