Modern, teljesen egyedi csomagolás AI-val

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Digitális nyomtatás, Flexo nyomtatás, Hírek Comments: 0

Modern, teljesen egyedi csomagolás AI-val

A mesterséges intelligencia egyre inkább életünk szerves részévé válik, számos applikáció, program fut már a segítségével. Nem maradt ki a sorból a grafikai tervezés sem, az elmúlt időszakban több képalkotó alkalmazás jelent meg, amelyeket a Sipospack Kft. örömmel vett birtokba.

Az AI (mesterséges intelligencia) segítségével különleges képeket, egyedi illusztrációkat lehet készíteni bármely témában és akármilyen stílusban. A Sipospack Kft. rögtön felismerte, hogy ennek a csomagolóiparban is nagy jelentősége van! Az élelmiszeripari termékek számára már készített is néhány tervet, amelyek az AI segítségével megdöbbentően jól sikerültek.

Hogy mire van ehhez szükség? Megfelelő kulcsszavakra, hiszen a mesterséges intelligenciát is irányítani kell, olyanokra, amelyek az adott terméket és a csomagolási stílust jól írják körül. A program adta megoldásokat használhatjuk alapötletként, amit egy grafikus még módosít, de akár kész vizualitás is lehet belőle, némi módosítás után.

A program folyamatosan „tanul”: változik, finomodik. Ráadásul egyre jobb lehetőségeket kínálva, azt az érzetet adva, mintha egy valódi grafikussal dolgoznánk együtt. A képalkotó mesterséges intelligencia által kínált lehetőségekkel ma már mindenkinek számolnia kell, ezért használja a tervezésnél a Sipospack Kft.

Csak kipróbálni lenne jó?

Ha valaki még érez magában némi bizonytalanságot, hogy ez a technikai megoldás vagy stílus-e a legjobb megoldás, válassza a digitális nyomtatást. A Sipospack Kft. nyomdatechnológiája a legnagyobb kihívásoknak is megfelel: nincs olyan grafikai elem, amit ne kérhetne a megrendelő, ráadásul kis szériában is gazdaságosan. A digitális nyomtatás technológiájának köszönhetően nincs szükség nyomóforma (klisé) készítésére, hisz a nyomtatás egy digitálisan előállított PDF fájl segítségével történik. Ezáltal a grafikai módosítások rugalmasan és korlátlanul elvégezhetők, a folyamat sokkal jobban felgyorsul.

Természetesen a flexó nyomtatás is elérhető, ebben az esetben a nagyobb darabszámmal lesz gazdaságosabb a döntés. A flexó nyomtatást érdemes akkor is választani, ha az anyag BOPP, PET, PE vagy az alumínium lesz. Az újrahasznosítható anyagokat mindkét esetben választhatjuk, a nyomtatási technológiát ma már ez nem befolyásolja. A szakemberek ma már nem győzik hangsúlyozni, hogy számoljunk a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel, azok, akik nem kezdik el használni, akár versenyhátrányba is kerülhetnek.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!