Mit jelent a háthegesztés?

Megosztás

Posted by: Papp Noémi Category: Digitális nyomtatás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Flexo nyomtatás, Tasak gyártás Comments: 0

Mit jelent a háthegesztés?

A csomagolástechnikában számos technikát alkalmaznak, így a Sipospack Kft. is. Ezek közül az egyik az ún. háthegesztés. Vajon mikor érdemes ezt alkalmazni?

 

Amikor egy erős tasak elkészítése a cél, akkor a legjobb megoldás a háthegesztést választani. Ebben az esetben a fólia két végét egymásra hajtják, egy csövet hegesztenek, hosszanti háthegesztéssel. Ezt az eljárást tömlősítésnek is szokták nevezni. Gyakran ugyanezt a megoldást választják az oldalredős tasakoknál is. Az oldalredő akkor jelenik meg, ha kicsinek tűnik ugyan a tasak, de ha kinyitjuk, nagyra nyílik a szája. Így sok minden belefér: kávé, bonbon, cukorkák. Jellemzően a hátán látszik a háthegesztés, ez utal arra, hogy a mérete változni fog.

Saját gyártásban

A Sipospack Kft. gépparkjában természetesen fellelhető a háthegesztő gép. A fólia tekercsben kerül fel, amiből a gép először az oldalredőket képezi ki. Aztán a gép összehajtja az egészet, majd hosszában meghegeszti. Később az anyag, mint egy cső fut végig a gépen, lehegeszti a végeket, és a beállított méretre darabolja.

Lehet rajta reklám?

A háthegesztett tasakok lehetnek nyomatlanok, de lehet nyomtatással: szöveggel, képpel kérni. Kis szériában érdemes a digitális nyomtatást választani, nagyobb mennyiségben a flexo eljárás a gazdaságosabb. Érkezhet-e a céghez különleges igény? Mind nyomtatás, mind anyagválasztás tekintetében van erre lehetőség. Utóbbinál népszerű a teljesen újrahasznosítható fólia.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!