Hogyan lehet neked is okos termékcsomagolásod?

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Édességipari élelmiszer csomagolás, Hírek, Snack csomagolás Comments: 0

Hogyan lehet neked is okos termékcsomagolásod?

Az IPrint csapata a kezdetektől kezdve elkötelezett a nyomtatás innovációs potenciáljának erősítésében, és mi nem csak nyomonkövetjük, hanem folyamatosan teszteljük is a piacon megjelenő új technológiákat.

Az egyértelműen kirajzolódó trendek alapján jól látható, hogy a 2020-as évek első fele biztosan az okos termékcsomagolások széleskörű elterjedéséről fog szólni, hisz olyan sokrétűen kihasználható eszközről van szó, ami forradalmasíthatja azt, amit eddig a csomagolás marketingjéről gondoltunk.

A 2021-es Hungaropack csomagolási verseny díjnyertesei lettünk

Az Axicorn Spotify kóddal ellátott csomagolása

Ezt a megoldást először a 2021-es Hungaropack csomagolási versenyen mutattuk be, ahol az AXIÁL Kft. Axicorn termékének csomagolását „okosítottuk” fel. Örömmel tölt el bennünket, hogy az akkor általunk bemutatott megoldást most a FrieslandCampina Pöttyös Túró Rudi csomagolásain is felhasználták.

A Pöttyös Túró Rudi okoscsomagolása

Mitől lehet „okos” egy termékcsomagolás?

Az okos vagy intelligens termékcsomagolások attól különlegesek, hogy egy olyan speciális nyomtatott kód található rajtuk, melyet valamilyen okos eszközzel beolvasva további kommunikációs vagy interakciós élmény nyújtható a fogyasztók számára. Segítségükkel mélyebb benyomást gyakorolhatunk a vásárlókra, akik nagyobb eséllyel köteleződnek el a márka iránt a jövőben. A legelterjedtebb megoldás az ún. QR (Quick Response) kódok használata, melyek létrehozásában és nyomtatásában is segít az IPrint csapata.

Az okos csomagolások nyomtatása

A QR kóddal ellátott csomagolások nyomtatásakor sok esetben digitális technológiát alkalmazunk, ami lehetővé teszi, hogy akár kis szériaszámban is elkészítsük a kívánt termékcsomagolást. A Magyarországon egyedülálló HP Indigo 20000-es gépünknek köszönhetően az előkészület is kevesebb erőfeszítést igényel, mivel nincs szükség nyomóforma készítésére (klisére), és a nyomtatás egy digitálisan előállított PDF fájl segítségével történik. Ezáltal a grafikai módosítások korlátlanul elvégezhetők minimum 1000 db kinyomtatott csomagolás után.

Természetesen nagy szériaszám esetén a gazdaságosság érdekében flexó nyomtatást alkalmazunk, ahol a festékátadás tökéletességét a raszterhenger a nyomóformával való érintkezése határozza meg.

A környezetre is gondolunk

A csomagolásokat környezetbarát kivitelben kínáljuk ügyfeleinknek, hisz a fogyasztók egyre tudatosabban keresik a környezetet kímélő megoldásokat. A SIPOS DOYPPACK segítségével partnereink így akár piaci előnyre is szert tehetnek és könnyedén felvehetik a versenyt a kevésbé környezetbarát csomagolásban értékesített termékekkel szemben.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

☎️  IRODÁNK HÍVÁSA EGY KATTINTÁSSAL


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!