Ciprusi és magyar Halloumi sajt vákuumcsomagolásban

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Élelmiszer-ipari csomagolás, Hírek Comments: 0

Ciprusi és magyar Halloumi sajt vákuumcsomagolásban

Legutóbbi videókban azt teszteltük, hogy a Ciprusról származó Halloumi sajt vajon Magyarországon vagy eredeti országában, Cipruson jobb-e? Németh Márton kollégánk egészen Ciprusig repült, hogy összehasonlítsa a két sajtot, de nem csak az ízükben rejlő esszenciát, hanem azok csomagolását és árát is egymáshoz viszonyítva értékelte a tejipari termékeket.

A Halloumi sajt egy félkemény, édesítés nélkül készített sajt, amihez kecske-, juh- vagy olyakor tehéntejet is felhasználnak. Különlegessége abban rejlik, hogy magas olvadásponttal rendelkezik, ezért leginkább grillezéshez vagy serpenyőben való sütéshez ideális.

Márton miután Cipruson is beszerzett egy csomag Halloumi sajtot, készen állt arra, hogy összehasonlítsa a kettőt. Jóllehet a magyar termék egy külön papírdobozba csomagolva első ránézésre más külsőt mutat, a dobozból kiemelve szinte ugyanazt a terméket látjuk, mint, amit a ciprusi polcokon is. Mind a kettőt vákuumcsomagolással látták el a hosszan tartó minőség megőrzése érdekében.

Kíváncsi vagy, hogyan ízlett Mártonnak a két sajt? Nézd meg a teljes videót a SIPOS TV Youtube csatornáján.

A vákuumcsomagolás az élelmiszeriparban

A Halloumi sajt mind a két esetben egy vákuumcsomagolásban volt, laminált poliamid (PA) vagy polietilén (PE) anyagokból készülhet. A vákuumcsomagolás az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb módszere annak, hogy romlandó ételeket hosszabb időre tartóssá tegyünk. (A sajtok esetében akár 1-1,5 évre is.)

A vákuumcsomagolást egy olyan eljárással végzik, amely során a csomagolást légmentessé teszik, majd hermetikusan lezárják azt. Erre azért van szükség, mert az élelmiszerek romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő vagy a kívülről bejutó szennyeződések vagy baktériumok hatása.

Ez a fajta csomagolás számos előnnyel rendelkezik és szinte bármely élelmiszer esetén alkalmazható. Megóvja a tartalmát a kiszáradástól és megőrzi annak frissességét egészen hosszú ideig. Ráadásul, ha ilyen csomagolású terméket lefagyasztunk, nem indul be a jól ismert és zavaró kristályosodás folyamata, hisz a csomagolásból kivont oxigén miatt ez nem lehetséges.

További előnye a vákuumcsomagolásnak, hogy segítségével a higiéniai körülmények biztosítása rendkívül egyszerű, valamint fontos megemlíteni, hogy a vákuumozáshoz használt műanyag tasakok BPA és károsanyag mentesek, ami egyre fontosabb tényezője a tudatos vásárlásnak a fogyasztók körében.

Élelmiszercsomagolás az IPrint és a SIPOSPACK csapatától

Vállalatcsoportunk az IPrint és a SIPOSPACK cégtagokkal együtt teljeskörűen kiszolgálja az élelmiszeriparból érkező ügyfeleket egészen a csomagolástervezéstől a termékek magas szintű és biztonságos csomagolásáig. A különböző csomagolástípusokat és tasakokat megtalálod ezen az oldalon. Kiterjedt gépparkunkkal számtalan tasakfajtát le tudunk gyártani.

A csomagolásokat akár kis példányszámban, digitális nyomtatással vagy flexónyomtatással is elkészítjük.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

☎️  IRODÁNK HÍVÁSA EGY KATTINTÁSSAL

 

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!