A nyújtható fólia alkalmazásának előnyei

nyújtható fólia | stretch fólia | folpakk | sipospack.hu

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Hírek Comments: 0

A nyújtható fólia alkalmazásának előnyei

A nyújtható vagy stretch fólia az áruszállítás egyik legfontosabb kiegészítő csomagolása lehet, hisz használatával olyan extra védelemmel ruházhatjuk fel a szállítandó termékeket, ami nem csak az áru mozgatása, de annak tárolása során előforduló kockázatok ellen is különleges védelmet biztosít.

A SIPOSPACK által ellenőrzött és forgalmazott magas minőségű Stretchpack fólia tökéletes megoldásul szolgál, ha nagyobb mennyiségű (már csomagolással ellátott) áruszállításra van szükség.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb előnyöket, ami ellen véd a nyújtható fólia, így megérthetjük, miért is választja a legtöbb termékforgalmazó a stretch fólia használatát áruszállítás során.

Mitől véd a stretch fólia szállítás során?

Az ipari célokra használt stretch fólia teljes mértékben hasonlít a mindenki által ismert kézi verziójára, amit a köznyelvben legtöbbször csak „folpakknak” hívunk. A hétköznapi változatához hasonlóan az ipari nyújtható fólia is megvédi a becsomagolt ételt vagy terméket a külső behatásoktól. De milyen kockázatok merülhetnek fel a különböző áruk szállítása során?

#1 A porosodás lehetősége

A szállítandó árut megvédi a külső szennyeződésektől vagy rongálódástól. A legnagyobb kárt okozó szennyeződés és a szinte mindenhol fellelhető ellenség: a por. Ha az árunak időznie kell egy raktárban vagy logisztikai központban, óhatatlanul felmerül a porosodás lehetősége. A nyújtható fóliával ellátott termékcsomagok azonban védve maradnak a por által okozott károkkal szemben.

#1 Az időjárás viszontagságai

A szállítás során előfordulhat, hogy a termékek közvetlenül az időjárásnak vagy az azzal járó viszontagságoknak vannak kitéve. Az esős, havas, jeges időjárási viszonyok között szállított árut könnyen érhetik kisebb rongálódások, továbbá ilyenkor az enyhébb beázásoktól is tartani lehet.  A nyújtható fóliával becsomagolt termékek ezektől mind védve maradnak, illetve a sárosabb környezettől vagy az apróbb kavicsok felverődésétől sem kell tartani.

#2 A mozgatással járó feladatok

Szállítás és fuvarozás közben a raklapokra felpakolt árut többször és többféleképpen kell mozgatni. A rakodás során azt fel- és lepakolják, forgatják, megemelik vagy megdöntik. Hogy elkerüljük azt, hogy a termék a mozgatás közben megsérüljön, a legjobb, ha nyújtható fóliával körbecsomagoljuk, így a szükséges mozgatási feladatok nem tehetnek kárt benne.

#3 Rovarok és rágcsálók

Egy másik felmerülő kockázat a rovarok vagy a kisebb állatok, rágcsálók által okozott károk. Sajnos sokszor nincs rálátásunk arra, hogy az árunk szállítás vagy kiszállítás során milyen körülményeknek vannak kitéve. Hogy elkerüljük az ebből felmerülő kockázatokat, a legbiztosabb, ha stretch fóliát alkalmazunk, így garantálhatjuk az árunk folyamatos biztonságát.

#4 Dézsmálás

Sokszor a termékeinknek nagy távolságot kell bejárniuk, hogy eljussanak a végcélhoz. A hosszú utaztatás és szállítás során számos ember érintkezhet az árunkkal, ami megnöveli annak a kockázatát, hogy a készletet „megdézsmálják” fuvarozás közben. A teljesen szabadon hagyott áru csábító lehet az azt megkívánó egyén számára. Statisztikailag a nyújtható fóliával becsomagolt termékek esetén minimális az esély arra, hogy készletünkből könnyűszerrel elcsenjenek néhány darabot.

#5 Élelmiszerek szállítása

Végül vannak olyan termékek is, pl. az élelmiszerek, mely esetén a nyújtható fóliák alkalmazása kötelező, hisz a fent említett kockázatok felmerülése jelentősen csökkenthető, ha a raklapozott árut ellátjuk ezzel a kiegészítő csomagolási eszközzel.

*

Környezetbarát megoldás

Az általunk forgalmazott Stretchpack fóliák polietilénből (PE) készülnek, amit azt jelenti, hogy 100%-ban újrahasznosíthatók, így jóval kisebb terhelést jelentenek környezetünk számára.

Ha bármelyik kockázati forrás felmerülhet termékeid szállítása közben, kérd te is Stretchpack fóliázási szolgáltatásunkat, amellyel garantálhatod a szállítandó és tárolandó árud biztonságát.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!