Mitől hatékony a pékáruk frissességét megőrző csomagolás?

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Hírek Comments: 0

Mitől hatékony a pékáruk frissességét megőrző csomagolás?

Gondolkoztál már azon, hogy a szupermarketek milyen technológiának köszönhetően gondoskodnak arról, hogy a sütéstől még gőzölgő pékárut frissen és ropogósan tartva vihessük hazáig? Mitől különlegesek az ún. „ablakos” sütőipari zacskók, és hogy lehet, hogy a nedvesség észrevétlenül elpárolog belőlük anélkül, hogy a pékáru tésztája pillanatok alatt puhára mállana benne?

Perforáció

A legtöbben a zacskók különleges anyagszerkezetére gondolnak, hogy biztosan az teszi lehetővé, hogy a nedves gőz megfelelően távozzon a csomagolásból. Ezzel ellentétben az ablakos zacskók titka a megfelelő perforációban rejlik.

A SIPOSPACK által leggyakrabban alkalmazott technológia, a mikroperforáció során az anyagot 1 mm-es lyukakkal, négyzetcentiméterenként ötször sűrűn lyuggatjuk át. Az így elkészített csomagolás megfelelő szellőzést biztosít, miközben megőrzi a termék hőmérsékletét és frissességét.

A termékgyártóknak lehetésük van lézerperforációt is alkalmazni, ami egy rendkívül precíz technológia, és mérnöki pontossággal alkalmas mintaszerű sorlyukasztásra, illetve a megfelelő szellőzést ugyanúgy biztosítja.

Újrahasznosítható anyagok

Nálunk az újrahasznosítható anyagok használata alap. A sütőipari zacskók esetén három különböző anyagszerkezet is a rendelkezésünkre áll, amelyek előnyeiről részletesen itt írtunk.

Az újrahasznosítható BOPP polipropilén teljes mértékben újrahasznosítható, és rendelkezik a csomagolóiparban elvárt tulajdonságokkal is, mint pl. az erős aromazáró képesség vagy az átlátszó, fehér és metalizált megjelenés.

A díjnyertes celofán anyagunk farostokból készül, így a teljes csomagolás papír alapú. Szerethető előnye, hogy otthoni körülmények között komposztálható.

A politejsav (PLA) növényekből állítható elő. Elsősorban magas keményítőtartalmú gabonafélékből; kukoricából, rizsből vagy búzából lehet előállítani az anyag szerkezetét. Fontos tudni róla, hogy speciális környezetben, ipari technológiával kell komposztálni, ahol a magasabb hőmérséklet, páratartalom, illetve gőznyomás gond nélkül biztosítható.

Mielőtt döntenél, hogy milyen perforációval és anyagból készíttetnéd el a csomagolást, megrendelés előtt csapatunk számos tanáccsal lát el, hogy a terméked számára a legjobb döntéseket hozhasd meg.

Szeretnél többet megtudni ezen anyagok természetéről és komposztálhatóságáról? Videóban bemutatott kísérletünkben számos további kérdésedre választ kaphatsz.

Hamarosan pedig jelentkezünk a III. résszel! Hogy ne maradj le róla, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!