Hogyan lehet neked is okos termékcsomagolásod?

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Hírek Comments: 0

Hogyan lehet neked is okos termékcsomagolásod?

Gondolkoztál már azon, hogy milyen módon tehető „okossá” egy csomagolás és hogy az milyen értéktöbblettel szolgálhat márkád számára? A Grand View Research tanulmánya szerint a jövőben annyira elterjedt megoldásnak számít majd ez a marketing kommunikációs eszköz, hogy 2024-ig a legtöbb termék várhatóan már okos csomagolással fog rendelkezni. De egyáltalán mitől okos az okos csomagolás? 

A jövő csomagolása

Az okos vagy intelligens termékcsomagolások attól különlegesek, hogy egy olyan speciális nyomtatott kód található rajtuk, melyet valamilyen okos eszközzel beolvasva további kommunikációs vagy interakciós élmény nyújtható a fogyasztók számára. Segítségükkel mélyebb benyomást gyakorolhatunk a vásárlókra, akik nagyobb eséllyel köteleződnek el a márka iránt a jövőben. A legelterjedtebb megoldás az ún. QR (Quick Response) kódok használata, melyek létrehozásában és nyomtatásában is segít az IPrint csapata.

Segítségükkel pillanatok alatt a weboldalunk bármely aloldalára terelhetjük a vásárlókat, de számos platform (Pl. Spotify, TikTok) is lehetővé teszi, hogy instant a tartalmunkra vezető egyedi QR kódot generáljunk.

A QR kód nagy előnye, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szkennelt kép, nem kell törődni a kód helyes tájolásával. Ez azért lehetséges, mert a kód megfejtésére, dekódolására szolgáló programok a három sarokban elhelyezett jellegzetes, minden QR-kódban azonos minta alapján el tudják dönteni, milyen irányban kell a kód pontjait értelmezni, feldolgozni, még akkor is, ha a kódbélyegről készült kép teljesen ferde.

Az okos csomagolások nyomtatása

A QR kóddal ellátott csomagolások nyomtatásakor sok esetben digitális technológiát alkalmazunk, ami lehetővé teszi, hogy akár kis szériaszámban is elkészítsük a kívánt termékcsomagolást. A Magyarországon egyedülálló HP Indigo 20000-es gépünknek köszönhetően az előkészület is kevesebb erőfeszítést igényel, mivel nincs szükség nyomóforma készítésére (klisére), és a nyomtatás egy digitálisan előállított PDF fájl segítségével történik. Ezáltal a grafikai módosítások korlátlanul elvégezhetők minimum 1000 db kinyomtatott csomagolás után.

Természetesen nagy szériaszám esetén a gazdaságosság érdekében flexó nyomtatást alkalmazunk, ahol a festékátadás tökéletességét a raszterhenger a nyomóformával való érintkezése határozza meg.

Szeretnél te is okoscsomagolást terméked számára? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!