Hogyan felel meg a Sipos csoport a koronavírus okozta helyzetben?

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Hogyan felel meg a Sipos csoport a koronavírus okozta helyzetben?

Interjú Gerely Gáborral, a Sipos Csoport kereskedelmi igazgatójával

 

Mostani cikkünkben Gerely Gábort, a Sipos Csoport kereskedelmi igazgatóját kérdeztük arról, hogy a COVID-19 vírus által generált új helyzet milyen változásokat hozott a cégcsoport életében és hogyan sikerült ezekhez a változásokhoz alkalmazkodni.

Gábor elmondása szerint az élelmiszercsomagolási iparág felbolydult. Az elmúlt hetek pánikvásárlásai hirtelen nagy volumeneket, egyúttal erős összetétel-beli változásokat hoztak. Az alapélelmiszerek fogynak jobban, a fejlesztésekkel azonban a cégek kivárnak. Le kellett kezelni a hirtelen magasra ugró rendelés-állományt, ami kihívást jelentett, de mára az alapanyag forgalmazás hibátlanul üzemel és a beszállítókkal is zökkenőmentesen sikerült az új helyzetnek megfelelni és kiszolgálni az igényeket.

Az iparág többi szereplője is hasonló változásokról számolt be, egyelőre lecsengés még nem tapasztalható, de középtávon a fogyasztás lassulására lehet számítani. Prognózisa szerint a jövőben az élelmiszerbiztonság az eddigiekhez képest is nagyobb szerepet fog kapni. A Sipos Group erős lábakon áll, a változásokat jól adaptálja, így aggodalomra nincs ok. A cégcsoportot technológiai előnyökhöz juttatták a legújabb beruházásaik: kiemelkedő szerephez jutottak a digitális nyomtatásban és a nagy volumenű lézeres perforálásban, így egyre bővül a speciális igények kielégítését célzó exportjuk is.

Miben változott mégis az élet?

Itt három fontos dolgot említett Gábor. Egyrészt az alapanyag ellátás volt az egyik legnagyobb kihívás, hiszen a fólia nagy részét importálja a cég. A határok szigorítása miatt az ellátás is lassult és további extra költségeket rótt a vállalatra. Gondoljunk csak a fuvarköltségekre, jelenleg a korábbi díjaknak a többszörösét kérik el a munka veszélyessége miatt. A másik kihívás az alapanyag fólia gyártók oldalán merült fel, akik évek óta nem tudtak árat emelni, de a a nem várt helyzetben és a megnövekedett fólia igénynek köszönhetően erős pozícióba kerültek. Ezek miatt a csomagoló anyagok ára is emelkedni fog. De az árakra az euro árfolyam hat most a leginkább. Az árfolyam mostani hirtelen megugrását egyetlen importőr sem tudja kigazdálkodni. Mindezeket összegezve, elkerülhetetlenné vált egy nagyobb mértékű áremelés. Az igazgató azonban itt is optimista, mert a nehézségeket egyben új lehetőségként is értelmezi, nyitott szemmel kell járni az új partnerek és új igények tekintetében.
Amit külön kiemelt, hogy az élelmiszercsomagolás dupla felelősséget ró a cégekre. A Sipos Csoport megfelel a BRC globális élelmiszer-biztonsági szabványnak, ezen a járvány nem változtatott, eddig is teljesítette a szigorú, higiéniai technológiai követelményeket. Mivel a cégcsoport az élelmiszer iparágban tevékenykedik, mely stratégiai fontosságú, ezért a felelősség másik lába, hogy a kollégák ne betegedjenek meg, ezáltal zavartalanul működhessen tovább a munka. Ennek érdekében lázmérést és kézfertőtlenítést írtak elő, nem fogadhatnak vendégeket és a fuvarosokat esetszerűen kérdőíveztetik is, amennyiben veszélyes területről hoznak árut. Az érintkezéseket minimálisra csökkentették, majdnem mindenki külön szobában végzi a munkáját, illetve online értekezleteket tartanak és folyamatos képzésben részesítik a kollégákat a legfrissebb higiéniai tudnivalókkal kapcsolatban.

Gábor beszélgetésünket megnyugtatóan zárta, a cégcsoport megfelelő szaktudásának köszönhetően sikeresen adaptálódik az új helyzethez, minden megy tovább zavartalanul.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!