10 érv, hogy az élelmiszerbiztonság miért a csomagolással kezdődik?
A csomagolás az élelmiszerbiztonság és higiénia fenntartásának egyik legfontosabb feltétele: amellett, hogy biztosítja az élelmiszer megfelelő minőségét, védi a környezet hatásaitól. Hoztunk 10 érvet, hogy pontosan miért is tartjuk fontosnak?
1. Biztosíthatjuk vele az ideális tárolási környezetet.
2. Egyes termékeknek (pl müzli, tészta, levespor) száraz, más termékeknél (pl mozarella) nedves környezetre van szüksége.
3. Védőgázzal csomagolva a hústermékek hosszabban megőrzik a frissességüket.
4. Egyes sajtoknak több, másoknak kevesebb oxigénre van szüksége ahhoz, hogy ne érjenek túl, de ne is penészesedjenek be, melyre a megfelelő csomagolás megoldást nyújt.
5. A nemespenészes termékeknél megint más a helyzet, ezt mind szabályozni lehet a megfelelő csomagolással. Így járulnak hozzá a fólia csomagolások ahhoz, hogy az élelmiszerek jobban szállíthatóak és eltarthatóak legyenek.
6. A jó csomagolással kevesebb élelmiszer megy tönkre, ami egyszerre környezetvédelmi, egészségügyi és népélelmezési kérdés.
7. A termékek szállításában fontos szerepet játszik.
8. A raktározásban elengedhetetlen a termékek csomagolása.
9. A boltban védi a környezeti hatásoktól a terméket, például a vásárlóktól akik szeretik megfogni a termékeket.
10. Utazás során megkönnyíti a szállítást és higiéniai szempontból is óvja az ételt.