Sport és az üzlet – mindkét területen fókuszban az utánpótlás!

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Sport és az üzlet – mindkét területen fókuszban az utánpótlás!

A Sipospack idén hozzájárul a Crosskovácsis gyerekek versenyzői mezéhez. A Crosskovácsi ezúton is köszöni!

„Gerely Gábor vagyok. Hét közben a Sipospacknak dolgozom. Szabadidőmben pedig leginkább sporttal foglalkozom. Azon belül is a kerékpársport tölti ki az időm nagy részét.
Mindkét területen fontos feladatomnak tekintem az utánpótlást, a következő generációk segítését.
Nagykovácsiban, a Buda környéki agglomeráció egy másik településén élek. Nálunk a kerékpársportnak nagy hagyománya van. A Crosskovácsi SKE egy teljesen non profit sportegyesület, sportszerető lokálpatrióta baráti társaságként üzemeltetjük. Idén lesz 26. éve, hogy mountain bike versenyt szervezünk. A Crosskovácsi mára igazi márka lett, amit nem csak a hazai terep-kerékpárosok, de a környékbeli országok versenyzői is jól ismernek. Júniusi maraton versenyünk több alkalommal adott otthont a magyar bajnokságnak. Nemzetközi versenysorozat egyik állomásaként több környező országbeli versennyel kooperálunk (pl., Salzkammertgut, Magas Tátra régió, Cseh Beszkidek). Idei maratonunkra is 800 indulót várunk, főleg Magyarországról, de Európa több más országából is. Szívesen látunk mindenkit.
A Crosskovácsi Egyesület másik missziója, a kerékpáros utánpótlás nevelés. Nyolc évvel ezelőtt alapítottam, és azóta vezetem a Crosskovácsi utánpótlás szakosztályát, a „Crosskovácsi Bikeschool”-t. Bringasulink mára az ország egyik legjelentősebb utánpótlás nevelő műhelyévé vált, amire büszke vagyok. Edzéseinken sok gyerek tanulta meg a terepkerékpározás alapjait. Néhányan versenyzővé is váltak, néhányan bajnoki címeket is elértek – hazai, de nemzetközi környezetben is. A tavaszi utánpótlás versenyünk pedig évek óta a magyar kupasorozat első állomása. Ilyenkor kétszáznál több gyerekversenyző érkezik Nagykovácsiba az ország minden tájából, hogy összemérje tudását, erejét.
Sok párhuzamot látok a Sipospack és a Crosskovácsi között. Mindkét szervezet családias légkörben működik. Mindkét szervezet a kilencvenes évek elején alakult, és innovatív hozzáállásával, rendszerszemléletével mára mértékadóvá vált a maga területén. Mindkét szervezetnél fontos érték a lokálpatriotizmus és a lojalitás. A Sipospackban dolgozók ugyanúgy elhivatottak a helyi társadalmi- és környezeti kérdésekben, akárcsak a Crosskovácsi önkéntesei. Példának hozható fel az országos „TeSzedd” mozgalom, amiben mindkét szervezet részt vesz, egymástól függetlenül. A Crosskovácsi tagjai a természetben sportolnak, és alapelvként figyelnek a természeti környezet megóvására. A hozzánk járó gyerekeket is erre tanítjuk. A Sipospack működési területe a csomagolóipar, és stratégiai szinten foglalkozik a környezetbarát csomagolóanyagokkal (reciklálhatóság, lebomló-komposztálható fóliák). Ennek a párhuzamnak is köszönhető az egymás iránti szimpátia alakulása.”

Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!