Környezetkímélő, többször használatos tasakokat vezet be a Spar

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Környezetkímélő, többször használatos tasakokat vezet be a Spar

A sikeres tesztelést követően immár a teljes hálózatában elérhetővé teszi a többször használatos zöldség-gyümölcs tároló tasakokat a SPAR Magyarország. Az újrahasználható csomagolóeszközzel a vállalat környezettudatos magatartásra szeretné buzdítani a vásárlóit. A cég emellett a környezetünket kímélő egyéb csomagolástechnikai és gyártási megoldásokat is alkalmaz.
„A SPAR felelős nagyvállalatként nemcsak a hatékony hulladékgyűjtést és -gazdálkodást valósítja meg, de megújuló áruházaiban környezetbarát és energiatakarékos technológiákat is telepít. Vásárlóink visszajelzéseire építve és velük összefogva, egy alternatív megoldást is kínálunk a jövőben, ami remélhetőleg megváltoztatja a napi bevásárlási szokásainkat. A többször használatos tasakok legfőbb előnye, hogy használatuk által kevesebb műanyag zacskóra lesz szükség” – mondta Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője.
A vállalat húsz – győri, szegedi és tatabányai – áruházában március végétől tesztelte újdonságként az újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokat. A vásárlók az előzetes várakozásokat messze felülmúlóan éltek a lehetőségekkel, a tesztidőszakban összesen több tízezer tároló tasak talált gazdára.
A pozitív visszajelzéseket követően a vállalat úgy döntött, hogy szeptember 10-től a teljes magyarországi hálózatában hozzáférhetővé teszi a környezettudatos csomagolóeszközt.
Az áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók egységáron szerezhetik be. A zsákok csomagjai 3 darab mosható és szalaggal jól zárható, többszöri használatra alkalmas tasakot tartalmaznak. A vásárlók a tasakokat kétféle módon tudják használni, attól függően, hogy az adott áruházban a zöldségrészlegen önkiszolgáló mérleg működik, vagy a pénztár futószalagjába beépített berendezés méri le a választott termék súlyát.
Az akár évekig használható, tartós, tisztítható tasakoknak köszönhetően kisebb mennyiségű műanyag halmozódik fel a környezetünkben – állítja a vállalat.

Forrás:https://www.origo.hu/gazdasag/20190910-minden-aruhazat-erinto-valtozast-jelentett-be-a-spar.html?utm_source=fb_cookta&utm_medium=whatever&utm_campaign=gazdasag&fbclid=IwAR3X-Jbk80ntNl80zSFHwTX3c-QiwVilAc4RiGOE8l4tKMIhZrvXeQtMREU


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!