„Így érdemes ezt csinálni!”

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

„Így érdemes ezt csinálni!”

Ízletes ajándékkal, kreatív játékkal és az emberiség jövőjének szóló ismeretekkel egyaránt gazdagította a legkisebbek generációját a környezetvédelemért és a fenntartható csomagolóiparért elkötelezett Sipos-csoport vezetése. A cél a helyes hulladékkezelés szellemének terjesztése volt, és a rajzpályázat részt vett több mint 400 kis- és fiatal gyermek – az ország egyik legmodernebb nyomtatógépe révén – személyre szóló ajándéktasakkal térhetett haza.
Korosztályos szemléletformálás
430 kis- és fiatal gyermek vett részt a Sipos-csoport által októberben, a Kürtőskalács Fesztivál egyik vendégrendezvényeként meghirdetett, 8 iskola 7-14 éves diákjait megmozgató rajzpályázaton. A „Légy Te is Édes Mackó Szuperhős!” elnevezésű, nagyszabású akció keretében a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés, a gazdaságilag értékes műanyagok újrahasznosításának témakörében készítették el rajzaikat és vettek részt nevelői, szaktanári foglalkozásokon. – Így érdemes ezt csinálni, mert fontos, hogy a legfiatalabbak már kiskorukban és a maguk eszközeivel megismerjék a tudatos és fenntartható hulladékkezelés ismereteit, és magukévá tegyék a szellemiségét a fenntartható jövő érdekében – közölte a nyomdai cég vezetése. A Sipos-csoporthoz tartozó cég már augusztustól gyűjtötte a rajzokat, majd mind a 430 (kis)diákot megjutalmazta a részvételért: az októberi fesztiválon, ünnepélyes keretek között, 1000 forintos ajándékutalványt kaptak az Édes Mackó Cukrászdába – de ami ennél is emlékezetesebb: 100%-ban újrahasznosítható PE fóliából készült, egyéni, névre szóló(!) ajándéktasakot kaptak emlékajándékul.
Szuper gépek, szuperhősök
Ez utóbbi egyben a Sipos-csoport innovatív gyakorlatát is fémjelzi, a 430 ajándéktasak ugyanis egy Magyarországon először alkalmazott, a legmodernebb nyomdatechnológiát képviselő eszközzel készült. A HP Indigo 20000 hajlékonyfalú csomagolóeszközök nyomtatására alkalmas, és közvetlen, azaz klisé, cilinder és egyebek nélkül, a számítógépen tárolt képi fájl alapján nyomtat a felületre. Az IPrint Flexible & Digital nevű cég által üzemeltetett nyomdatechnika jó költségaránnyal alkalmas kis- és közepes szériák előállítására úgy, hogy képes a mélynyomtatási eljárás minőségét produkálni.
A tasakokon szereplő kis vers is arra emlékezteti a gyerekeket, hogy a többször újrahasznosítható műanyagcsomagolások gondos gyűjtése, a megfelelő helyre való elhelyezése, a környezetet óvó lánc fenntartása miért és mennyire fontos. „Én is szuperhős vagyok, mint Édes Mackó/Nem dobom el egyszeri használat után a zacsit/Amíg lehet, ebben viszem az uzsit/És ha majd a végét járja/Akkor a műanyaggyűjtőbe teszem/Hogy újrahasznosítható legyen”.
Nemcsak a termék
Nemrég beszámoltunk róla, a Sipos-csoport nemcsak a terméktervezés és -fejlesztés, hanem a cégüzemeltetés terén is sokat tesz a fenntarthatóság ügyéért

. Központi telephelyükön 50 kW kapacitású napelem működik, e-busszal szállítják a dolgozóinkat, a tönkrement raklapokat bő 90%-os hatékonysággal működő kazánok hőjével fűtik, szelektálva adják le a náluk termelődő kevés hulladékot, továbbá az ismeretterjesztő gyerekrajz- és tesztversenyek mellett szemétszedési akciókat szerveznek.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!