Hogyan haladunk a gyakorlatban egy szívószálmentes világ felé?

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Hogyan haladunk a gyakorlatban egy szívószálmentes világ felé?

Mint ahogy szinte már mindenki értesült arról, hogy az EU az egyszer használatos műanyag szívószálakat (az egyszer használatos evőeszközök, tányérok, fülpiszkálók és egyéb pálcikák mellett) 2021-től betiltja, azonban joggal merül fel a kérdés, akkor mi lesz helyette?
Lássuk sorban a legnagyobb gyorsétteremláncok alternatíváit az egyszer használatos műanyag szívószálakra.
McDonald’snál régóta dolgoznak a műanyag szívószál kiváltásán. Először 2018-ban egy papír alapú szívószálat vezettek be, azonban ez a megoldás nem bizonyult megfelelőnek, mivel a hideg italban gyorsan felolvadt, illetve az újrahasznosítása állítólag nem volt megoldott, így a vegyes hulladékba került, tehát továbbra is dolgoznak a megoldáson.
Mit tett eddig a Starbucks? Évente nagyjából egy milliárdnyi szívószálról beszélünk esetükben.  hideg italoknál egy ergonomikus nyílással ellátott polipropilén fedővel helyettesíti a szívószálat. Ez a fajta új fedő a korábbi fedő és szívószál kombinációjánál 9%-kal kevesebb műanyagot használ fel, így bár egy hatékonyabb megoldás, de valljuk be, ez még csak a jéghegy csúcsa.
Vajon hogy áll a Burger King és a KFC? Nem bonyolítják túl a kérdést, egyszerűen a fogyasztókra bízzák a választást, hogy kérnek-e szívószálat, illetve műanyag fedőt avagy sem. A fogyasztók tudatosságát feliratokkal is elősegítik, miszerint gondolkodjanak el, hogy tényleg kell-e nekik szívószál. A házhozszállításnál sajnos még mindig fent áll a probléma, továbbra is jár a fedő és szívószál automatikusan.
Láthatóan próbálnak aktívan tenni a legnagyobb gyorsétterem láncok, hogy kiváltsák a tiltott műanyagot, azonban egyetemlegesen még nem született kompromisszummentes megoldás. A gyakorlatban a törvénymódosítás még átütő sikert nem hozott a műanyag ellen. De talán a közeljövőben.

Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!