Felkészülés a németországi csomagolási törvényre

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Felkészülés a németországi csomagolási törvényre

2019. január 1-jén hatályba lépett az új német csomagolási törvény. A Packaging Europe megvizsgálta, mit jelent ez a német cégek, illetve a Németországba csomagolt árukat exportáló gyártók számára, mire kellett figyelni, illetve hogyan készülhetett fel a piac a változásokra.
Az Egyesült Királyságban működő Lorax Compliance irányelv-tanácsadó cég figyelmeztetést adott ki a piaci résztvevők számára, rendkívül kevés idő állt rendelkezésre a megújult német csomagolás-technikai jogszabályok tanulmányozására és a megfelelést irányzó stratégiák kidolgozására. A törvény figyelmen kívül hagyása akár 200.000 eurós bírságot és a német piacról való kizárást vonhatja maga után.
Az új Német Csomagolási Törvény (VerpackG) 2019. január 1-jén lépett hatályba, helyettesítve a jelenlegi Csomagolási Rendeletet (VerpackV). Valamennyi piaci szereplő – ideértve az online kiskereskedőket – amely eldobható, párnázó anyaggal ellátott csomagban terméket szállít a német piacra – a VerpackV-re és a VerpackG hatálya alá került. A VerpackG vonatkozik minden forgalmazóra, amelynek áruja a németországi kiskereskedelemben megjelenik, ideértve a honi termelőket, importőröket, on-line kereskedőket, stb.
Ezen felül a német piacon működő on-line értékesítők számára elengedhetetlen az úgynevezett. „kettős rendszerben” való részvétel, melynek keretében kötelezve van a csomagolóanyag használatba vétel utáni visszavételére. E célból minden csomagolt árut regisztrálni kell a német közigazgatási hivatalban, ami a kereskedőt kötelezi a speciális újrahasznosító rendszerben való részvételben.

Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!