Együtt csökkentettük a négyzetméterre eső szemétmennyiséget

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

Együtt csökkentettük a négyzetméterre eső szemétmennyiséget

Március 23-án került sor a Sipospack támogatásával a TeSzedd! akcióra, melynek keretében nem csak több tonna szemetet szedtünk össze Sóskút, Biatorbágy és Herceghalom környékén, de sokféle statisztika is készült.
Nem a közel 150 résztvevőre, köztük 25 SiposPack dolgozóra gondolunk elsősorban, amikor statisztikát említünk, hanem a szemetet szedő önkéntesek személyes élményein alapuló következtetésekre. Többen elmondták azok közül akik először voltak ilyen akción, hogy álmukban sem gondolták volna, hogy egy „látszólag tiszta” útszakaszon – például a 100-as út melletti szervizút mentén – az egy négyzetméterre eső hulladék mennyisége megdöbbentő, gyakorlatilag 20-30 méterenként megtelt egy 300 literes szemeteszsák, és akkor még bele sem számoltuk a kidobált zsákokat, amiket érthetetlen okokból szórnak ki a közutak mellett.
Sokkoló volt testközelből megtapasztalni, milyen gyarló módon viselkedünk környezetünkkel szemben. Aki eljött, a saját munkája nyomán is értékelni fogja a tisztább környezetet, s remélhetőleg bárkivel szemben kiáll majd a kulturált viselkedés mellett. Hiába halljuk sokszor a hétköznapokban, hogy „nem azon a kidobott italosdobozon múlik”, az utak mellett halmokban összegyűlt zsákok bizonyítják, hogy azon is.
Köszönjük mindenkinek, akik részt vettek az akcióban, reméljük tudtunk kicsit kedveskedni a meleg étellel és a vendéglátással. Reméljük továbbá, hogy legközelebb mindenkinek sikerül hozni magával még valakit, mert aki ilyen módon szembesül a valósággal, valószínűleg soha többet nem fog felelőtlenül eldobni szemetet.


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!