A Sipospack az egyik első magyar vállalatként felelt meg két szigorú szabványnak

Megosztás

Posted by: webbranding Category: Hírek Comments: 0

A Sipospack az egyik első magyar vállalatként felelt meg két szigorú szabványnak

A Sipospack az egyik első magyar vállalatként felelt meg két szigorú szabványnak
A Sipospack két nemzetközileg is elismert BRC élelmiszeripari szabványnak is megfelelt, mind a gyártási, mind a kereskedelmi folyamatokat tekintve. Vállalatunk 2019-ben a BRC/IOP Global Standard – Packaging szabvány szerinti élelmiszerbiztonsági rendszert vezetett be és ezt március 11-12-én a Bureau Veritas auditálta.
A BRC egy brit kiskereskedelmi konzorcium, amely az élelmiszerek gyártásával és csomagolásával kapcsolatban dolgozott ki szabványrendszert. Utóbbi szabványok célja, hogy a csomagolással foglalkozó cégek tanúsítványt szerezhessenek a velük szemben támasztott törvényi kötelezettségek és vevői elvárások teljesítéséről. A Bureau Veritas március 11-én és 12-én tartott auditja során a Sipospack két BRC tanúsítványt is megszerzett, a BRC Packaging szabvány (szabvány az élelmiszerek csomagolásáról) szerinti „A”-t, azaz legjobb minősítéssel, valamint sikerült megfelelni a Trade szabványnak is, magyar vállalatként először.
Miért fontos a BRC tanúsítvány?
A BRC szabvány ötvözi a törvényi kötelezettségeket a valós vevői igényekkel, vagyis tovább megy a kötelező elvárásokon. Ha egy cég megfelel a BRC-szabványoknak, akkor termékei európai mércével is magas minőségi színvonalat képviselnek.
A Packaging, azaz élelmiszer csomagolási szabvány törvényi előírásai közé tartozik, hogy a csomagolás semmilyen formában ne veszélyeztethesse az egészséget, sem kémiai, sem fizikai formában, azaz a felhasznált anyagok ne tartalmazzanak mérgező anyagokat és ne okozhassanak sérülést. Minimalizálni kell a környezetszennyezést, mind a felhasznált anyagok, mind a csomagolási tevékenység, keletkező hulladék tekintetében. A csomagolásnak meg kell őriznie a minőséget és a biztonságot a teljes ellátási lánc során, továbbá minden törvényileg előírt információt meg kell jeleníteni a fogyasztók számára.
A BRC Packaging meghatározza a csomagolással kapcsolatos valamennyi tevékenység biztonsági, minőségi és működési követelményeit, olyan módon, hogy a tanúsító szervezetek az audit során a vállalat tevékenységét és működési rendszerét értékelhessék és tanúsíthassák. A szabvány kiterjed a csomagoló anyagok, gyártási technológiák és csomagolási eljárások teljes körére.

Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!