Szeletelt termékek csomagolásának digitális nyomtatása

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Digitális nyomtatás, Édességipari élelmiszer csomagolás, Élelmiszer-ipari csomagolás, Snack csomagolás Comments: 0

Szeletelt termékek csomagolásának digitális nyomtatása

A tápláló reggeliket kínáló Viblance nemrég azzal kereste meg csapatunkat, hogy új terméküket (Magyarország első granola szeletét) ízléses „köntössel” lássuk el az IPrint nyomtatási technológiájának segítségével.

A Viblance és az IPrint története már lassan három éves közös múlttal rendelkezik, hisz ők azok, akiknek az első Doypack csomagolásokat készíthettük el üzemünkben, akkor még új gépünkkel.

A dinamikusan fejlődő vállalat azóta számos termékkel rukkolt elő, azonban legújabb készítményük attól is különleges, hogy „szeletelt áru” formában kapható. A szeletelt áruk csomagolása pedig csapatunk egyik kiemelt szakterülete.

Hogyan tudott segíteni az IPrint a szeletes termékek csomagolásakor?

A Viblance olyan megoldást keresett, amely során egy gyártási időszakban 4 különböző féle csomagolás készülhet el egyszerre. Ehhez az IPrint digitális nyomdagépére volt szükség, mely esetén az előkészületi munkák jóval kevesebb erőfeszítést igényelnek (mint flexónyomtatás esetén), hisz ilyenkor nincs szükség nyomóformára (klisére), mert a nyomtatás egy digitálisan előállított PDF fájl segítségével történik. Ezáltal a grafikai módosítások korlátlanul elvégezhetők.

További óriási előnye a digitális nyomtatásnak, hogy azonos méretű csomagolások, de különböző grafikák nyomása esetén előkészületi költségekkel (pl. a klisék megtervezésével és legyártásával) nem kell számolni. Ezért gazdaságosság szempontjából akár kedvezőbb árú megoldás lehet a digitális nyomtatás választása.

Fontos kiemelni, hogy a digitális úton nyomtatott és elkészített csomagolások grafikai minősége rendkívül magas, így a nyomtatás színvonalát egyáltalán nem csökkenti ez a technológia.

A környezettudatosság jegyében

A szeletelt termékek csomagolását az egynemű polipropilén anyagból állítjuk elő, így az 100%-ban újrahasznosítható. Újrahasznosítható, egynemű termékeink előállításával támogatjuk a csomagolóanyagok körforgásba terelését, reciklálhatóságát. Ezzel is csökkentve a környezetünk terhelését, illetve ökológiai lábnyomunkat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

☎️  IRODÁNK HÍVÁSA EGY KATTINTÁSSAL


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!