Biztos, hogy újrahasznosítható minden papírborítású csomagolás?

Megosztás

Posted by: Gyalog Tibor Category: Újrahasznosítható csomagolások Comments: 0

Biztos, hogy újrahasznosítható minden papírborítású csomagolás?

Számos olyan papírba csomagolt vagy extra papír borítással ellátott termékkel találkozhatunk a boltok polcain, melyek a környezetvédelem jegyében próbálják a vásárlók figyelmét felkelteni. Az utóbbi évek során a gyártók egyik fő céljává vált, hogy környezetbarát – vagy annak látszó – megoldások bevezetésével tegyék vonzóbbá a termékeiket fogyasztóik számára. Viszont a vásárlói tudatosság növelése érdekében fontos kijelenteni, hogy nem minden csak papír, ami annak látszik.

Szafi Termékek - Hungarikum Shop - Magyar termékek webáruház
Kép forrása: hungarikumshop.de | Több rétegből álló csomagolások.

Mikor károsabb a környezetre a papír, mint a műanyag?

Újrahasznosíthatóság szempontjából akkor beszélhetünk megfelelő termékcsomagolásról, ha lehetőleg az csak egyfajta anyagból készül, hisz a különböző anyagok összeforrasztása (műanyag+papír) azt is jelenti, hogy azokat egymástól elválasztani már nagyon körülményesen vagy egyáltalán nem lehet. Egy anyag újrahasznosítása, pl. a műanyagé technológialag ma már teljesmértékben megoldott, így kifejezetten kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, ha ilyen terméket vásárolunk.

Sajnos a polcok telis-tele vannak olyan termékekkel, melyek csomagolása akár kettő, három vagy ennél is több anyagból áll, amit azzal próbálnak sokan kompenzálni, hogy külső borításként egy környezetbarátnak tűnő anyaggal, egy papír réteggel is ellátják a terméket. Ennek egyetlen célja a vásárlók meggyőzése, hogy ezáltal vonzóbbá és látszólag környezetbaráttá tegyék egy adott termék csomagolását. A problémát az csak tovább tetézi, amikor a papír borításra egy ragasztott címke is kerül, ezzel növelve a rétegek számát.

Mi a megoldás erre a problémára?

A legfontosabb és első lépés az, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, mikor teszünk jót a környezetnek különböző termékek vásárlása során, hisz az egyre tudatosabb vásárlók igényeit már a termékgyártók sem hagyhatják figyelmen kívül, megtévesztéssel meg feleslegesen próbálkoznak majd.

A környezetbarát Doypack csomagolás

sipos doypack kraft csomagolás iprint digitális nyomtatás

Egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk közé tartozik a simítózárral ellátott talpas tasakok tervezése és elkészítése. Ez a csomagolási típus talp-kiképzésének köszönhetően szó szerint jól megállja a helyét a polcokon.  Folyékony, pépes és darabos termékek és élelmiszerek csomagolására is gond nélkül alkalmazható, valamint visszazárható verzióban is elkészíthető. A Doypack csomagolás hatékonysága miatt jó lehetőség lehet a papír címkézés kiváltására is, illetve egyetlen anyagból (polipropilén) készül, így azt szétválasztás és gond nélkül újra lehet hasznosítani.

Újrahasznosítható kraft papír hatású doypack csomagolás

A papírhatásról sem kell lemondani, ha termékük arculatához kifejezetten illik a kraft papír hatású csomagolás. Magyarországon egyedülálló gépünknek köszönhetően nyomdánkban elérhető az újrahasznosítható, kraft papír hatású doypack csomagolásunk, amivel könnyen kiváltható a papír címkézés és a nyomóformák (klisék) általi nyomás. Előre megnyomtatott kis és közép szériás mennyiségtől, illetve flexó nyomtatással is kérhető szolgáltatásunk.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Amennyiben szívesen felzárkóznál a mai csomagolások egyik vezető irányzatával, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 

 


Ajánlatkérő

Küldd el ajánlatkérésed, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!